Skip to main content

osaamiskartoitus

Kokeile maksutonta osaamiskartoitusta!

Osaamiskartoituksessa voit etsiä sinua kiinnostavia aloja, ammatteja, sekä tutkintoja, ja selvittää kuinka hyvin nykyinen osaamistasosi vastaa alan ammattitaitovaatimuksia. Tekemiäsi kartoituksia voit hyödyntää esimerkiksi etsiessäsi työ- tai oppisopimuspaikkaa.

Kokeile osaamiskartoitusta

Mikä on osaamiskartoitus?

Osaamiskartoituksen avulla voidaan tunnistaa omaa osaamista ja tuoda se näkyväksi. Kun osaamista verrataan jonkin alan tai ammatin osaamistavoitteisiin saadaan arvio siitä, millä tasolla osaaminen on nyt, ja mihin suuntaan sitä pitäisi lähteä kehittämään.

Osaamiskartoituksessa voit etsiä sinua kiinnostavia aloja, ammatteja, sekä tutkintoja, ja selvittää kuinka hyvin nykyinen osaamistasosi vastaa alan ammattitaitovaatimuksia. Osaamiskartoitus perustuu itsearviointiin, jossa määrittelet itse kuinka paljon sinulla on jo osaamista koskien alalla vaadittavia tietoja ja taitoja.

Osaamiskartoitustyökalumme hyödyntää EU:n laajuista ESCO-osaamistietokantaa.

ESCO on eurooppalainen monikielinen taito-, osaamis-, tutkinto- ja ammattiluokitusjärjestelmä, joka tunnistaa ja luokittelee Euroopan työmarkkinoiden ja koulutusjärjestelmien kannalta merkittäviä taitoja, osaamista, pätevyyttä ja ammatteja.

Kenelle osaamiskartoitus on tarkoitettu?

  • oppisopimukseen hakeutuville
  • työnhakijoille
  • koulutukseen hakijoille
  • omaa alaa tai ammattia etsiville
  • omien taitojen kehittämisestä kiinnostuneille

Etsitkö oppisopimuspaikkaa?

Sopivan oppisopimuspaikan löytäminen vaatii opiskelijalta aktiivisuutta. Oman osaamisen kartoittaminen voi helpottaa työnhakuprosessia, kun työpaikalle voi lähettää selkeän yhteenvedon nykyisestä osaamistasosta.

Osaamiskartoitus kertoo kuinka hyvin nykyinen osaamisesi vastaa valitsemasi alan vaatimuksia, ja missä on vielä kehitettävää. Voit tallentaa kartoituksen yhteenvedon ja lähettää sen työpaikalle työhakemuksen yhteydessä.

Etsitkö omaa alaa tai ammattia?

Mikä ammatti tai ala kiinnostaa sinua? Missä olisit hyvä? Osaamiskartoituksen avulla voit kokeilla, mille alalle nykyisen osaamisen perusteella soveltuisit parhaiten. Pääset myös tutustumaan tarkemmin alojen ja ammattien vaatimuksiin ja tavoitteisiin, ja voit löytää sitä kautta sinua kiinnostavan koulutuksen tai ammatin.

Haetko töitä?

Osaamiskartoituksen tuloksia voit hyödyntää työnhaussa, vaikkapa osana CV:tä havainnollisena kuvauksena omasta osaamisesta.

Tee osaamiskartoitus maksutta

Osaamiskartoituksessa on lyhyt ohjevideo kartoituksen tekoon. Pääset kirjautumaan kartoitukseen uudelleen osoitteessa demo.sopro.online ja valitsemalla ”Salasanaton kirjautuminen”.

Kokeile osaamiskartoitusta

Painiketta klikkaamalla aukeaa uusi ikkuna, jossa voit tilata tunnuksen kartoitukseen. Täytä tiedot ja saat sähköpostiisi linkin ympäristöön.